Selečí kotlety a bůček na grilu
Ingredience
Kmín celý |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 polévková lžíce |
Selečí kotleta |
1 kg |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vepřový bok |
600 g |
Balsamico ocet |
4 polévková lžíce |
Chilli mleté |
2 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
8 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Med včelí |
6 polévková lžíce |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
Chléb konzumní |
8 krajíc |
Hořčice |
100 g |
Křen |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vepřový bůček s kůží a selečí kotlety omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku na několika místech nařízneme. Maso z každé strany posypeme kmínem, pepřem 4 barev a solí, poté potřeme olejem. Připravíme si marinádu: V misce smícháme dijónskou hořčici, med, balsamico ocet, třtinový cukr, rozehřáté máslo, citrónovou šťávu, worcester a mleté chilli. Oba kusy masa důkladně potřeme marinádou (všechny zářezy), dáme ho do mísy a zakryjeme.
- Necháme ho marinovat 2 hodiny. Maso poté zabalíme do alobalu, dáme na gril a pečeme při 180-220°C přibližně 1,15-1,5 hodiny.
- Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme. 15-20 minut před dopečením z masa odstraníme alobal a dopečeme ho na přímém plameni do zlatohněda. Maso občas obrátíme.
- Upečený bůček i kotlety naporcujeme a podáváme s hořčicí, nastrouhaným křenem a chlebem.