Selečí kotlety a bůček na grilu

Ingredience


Kmín celý 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 polévková lžíce
Selečí kotleta 1 kg
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřový bok 600 g
Balsamico ocet 4 polévková lžíce
Chilli mleté 2 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 8 polévková lžíce
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Med včelí 6 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
Chléb konzumní 8 krajíc
Hořčice 100 g
Křen 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček s kůží a selečí kotlety omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku na několika místech nařízneme. Maso z každé strany posypeme kmínem, pepřem 4 barev a solí, poté potřeme olejem. Připravíme si marinádu: V misce smícháme dijónskou hořčici, med, balsamico ocet, třtinový cukr, rozehřáté máslo, citrónovou šťávu, worcester a mleté chilli. Oba kusy masa důkladně potřeme marinádou (všechny zářezy), dáme ho do mísy a zakryjeme.
  2. Necháme ho marinovat 2 hodiny. Maso poté zabalíme do alobalu, dáme na gril a pečeme při 180-220°C přibližně 1,15-1,5 hodiny.
  3. Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme. 15-20 minut před dopečením z masa odstraníme alobal a dopečeme ho na přímém plameni do zlatohněda. Maso občas obrátíme.
  4. Upečený bůček i kotlety naporcujeme a podáváme s hořčicí, nastrouhaným křenem a chlebem.