Bramborová hnízda smažená
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Olej rostlinný |
3 l |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a oškrábeme brambory. Pokrájíme je na tenčí dlouhé hranolky. Nakrájené hranolky vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda a už se z nich nevyplavuje škrob. Opatrně je osušíme. Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej. Drátěnou naběračku vyložíme vrstvou nakrájených hranolků a druhou drátěnou naběračku položíme na vrstvu hranolků, abychom vytvořili tvar hnízda. Ponoříme naběračky do rozpáleného oleje a smažíme bramborové hranolky 10 minut dozlatova. Pak hranolky vyndáme, osolíme a vložíme do trouby předehřáté na 100°C, dokud neusmažíme i ostatní hranolky.