Podušené červené zelí
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
2 ks |
Jablka |
2 ks |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno červené |
125 ml |
Voda pitná |
125 ml |
Zelí hlávkové červené |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlávku zelí omyjeme a oddělíme z ní vnější listy. Rozpůlíme ji. Odkrojíme z ní košťál. Půlky zelí nakrájíme a nakrouháme na nudličky. Jablka omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Oddělíme z nich jádřince. Oloupeme je a nakrájíme nadrobno.
- Ve větším kastrolu si rozehřejeme sádlo. Přidáme na něj pokrájená jablka, zasypeme cukrem, promícháme a necháme zkaramelizovat. Vložíme zelí a dusíme ho. Do cibule zapíchneme bobkový list a hřebíčky. Vložíme k ní zelí. Osolíme a zakápneme octem. Zalijeme vínem a vodou. Ztlumíme teplotu, promícháme a dusíme 40 minut. Zelí se ovšem nesmí rozvařit. Hotové podáváme.