Ucha-ruská rybí polévka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer - nať |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Pórek |
2 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné a omyté ryby vložíme do osolené vody, přidáme cibuli, mladé póry, očištěnou nakrájenou petržel, a celer a krátce povaříme.
- Potom přidáme oloupaná rajčata, bobkový list, celý pepř a uvaříme do měkka. Nakonec přimícháme máslo a drobně nakrájenou petrželovou nať.