Mrkev podávaná glazírovaná
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
750 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a oškrábeme mrkev, nakrájíme ji na tenké plátky.
- Rozehřejeme v kastrolu máslo s cukrem. Přidáme k němu mrkev a zamícháme. Počkáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak mrkev osolíme a zakapeme vínem. Ztlumíme teplotu přibližně na střední, přikryjeme kastrol poklicí a 10 minut dusíme za občasného míchání, aby se mrkev nepřipékala.
- Na závěr přípravy pokrmu kastrol s mrkví protřepeme, aby se mrkev obalila v uvařeném sirupu. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.