Mrkev podávaná glazírovaná

Ingredience


Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 750 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Víno bílé 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a oškrábeme mrkev, nakrájíme ji na tenké plátky.
  2. Rozehřejeme v kastrolu máslo s cukrem. Přidáme k němu mrkev a zamícháme. Počkáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak mrkev osolíme a zakapeme vínem. Ztlumíme teplotu přibližně na střední, přikryjeme kastrol poklicí a 10 minut dusíme za občasného míchání, aby se mrkev nepřipékala.
  3. Na závěr přípravy pokrmu kastrol s mrkví protřepeme, aby se mrkev obalila v uvařeném sirupu. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.