Rychlovka - zeleninový grilovaný mix s dresinkem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
10 ks |
Cuketa |
1 ks |
Dýně |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej chilli |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1.5 kávová lžička |
Pepř citronový |
2 kávová lžička |
Rajčata |
10 ks |
Sůl |
2.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Připravíme si dresink: do sklenice dáme olivový extra panenský olej, citronovou šťávu, cukr, mořskou sůl, drobně pokrájený kopr a černý pepř. Dresink důkladně promícháme.
- Omyjeme a rozkrájíme dýni s cuketou, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na větší mísu, plátky z každé strany osolíme mořskou solí (1.5 lžičky), posypeme citronovým pepřem, pokapeme olivovým olejem (3 lžíce) a chilli olejem (1 lžíce). Omytá rajčata přepůlíme, osolíme mořskou solí (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem a pokapeme extra olivovým panenským olejem (3 lžíce). Omyjeme lístky máty, bazalky, kopru a odložíme je do misky na ozdobu.
- Gril rozpálíme na 200-250°C. Zeleninu rozložíme na grilovací mřížku. Přidáme mezi ni očištěné a omyté jarní cibulky i s natí, které potřeme chilli olejem (1 lžíce). Zeleninu grilujeme přibližně 5-6 minut při střední teplotě z každé strany. Při obracení musíme být opatrní, protože zelenina je křehká.
- Ugrilovanou zeleninu rozložíme ozdobně na talíře, ozdobíme lístky bylinek, pokapeme ji připraveným dresinkem a podáváme.