Rychlovka - zeleninový grilovaný mix s dresinkem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Bazalka 1 polévková lžíce
Cibulka jarní 10 ks
Cuketa 1 ks
Dýně 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Olej chilli 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1.5 kávová lžička
Pepř citronový 2 kávová lžička
Rajčata 10 ks
Sůl 2.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si dresink: do sklenice dáme olivový extra panenský olej, citronovou šťávu, cukr, mořskou sůl, drobně pokrájený kopr a černý pepř. Dresink důkladně promícháme.
  2. Omyjeme a rozkrájíme dýni s cuketou, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na větší mísu, plátky z každé strany osolíme mořskou solí (1.5 lžičky), posypeme citronovým pepřem, pokapeme olivovým olejem (3 lžíce) a chilli olejem (1 lžíce). Omytá rajčata přepůlíme, osolíme mořskou solí (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem a pokapeme extra olivovým panenským olejem (3 lžíce). Omyjeme lístky máty, bazalky, kopru a odložíme je do misky na ozdobu.
  3. Gril rozpálíme na 200-250°C. Zeleninu rozložíme na grilovací mřížku. Přidáme mezi ni očištěné a omyté jarní cibulky i s natí, které potřeme chilli olejem (1 lžíce). Zeleninu grilujeme přibližně 5-6 minut při střední teplotě z každé strany. Při obracení musíme být opatrní, protože zelenina je křehká.
  4. Ugrilovanou zeleninu rozložíme ozdobně na talíře, ozdobíme lístky bylinek, pokapeme ji připraveným dresinkem a podáváme.