Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
1 kg |
Masový vývar |
125 ml |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
1 kg |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
50 g |
Voda pitná |
2 l |
Mozzarella |
50 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno.
- Ve větším kastrolu zahřejeme dvě lžíce oleje a na něj vhodíme cibuli a česnek. Přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a dusíme.
- V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyjeme fenykl a jeho středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Fenyklové hlízy nakrájíme na plátky. Předvaříme je 5 minut ve vroucí vodě s bobkovým listem a tymiánem. Děrovanou sběračkou vyjmeme a necháme okapat. Pak je vložíme do rajčatové omáčky a 10 minut dusíme.
- Předehřejeme troubu na 220 °C.
- Do zapékací nádoby naskládáme plátky fenyklu s rajčatovou omáčkou. Posypeme kostičkami mozzarelly a směsí strouhanky se strouhaným parmezánem. Zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a zapékáme 10 minut.
- Posypeme nadrobno posekanými fenyklovými výhonky a podáváme.