Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Fenykl sladký - hlíza 1 kg
Masový vývar 125 ml
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 1 kg
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Tymián čerstvý 50 g
Voda pitná 2 l
Mozzarella 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno.
  2. Ve větším kastrolu zahřejeme dvě lžíce oleje a na něj vhodíme cibuli a česnek. Přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a dusíme.
  3. V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyjeme fenykl a jeho středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Fenyklové hlízy nakrájíme na plátky. Předvaříme je 5 minut ve vroucí vodě s bobkovým listem a tymiánem. Děrovanou sběračkou vyjmeme a necháme okapat. Pak je vložíme do rajčatové omáčky a 10 minut dusíme.
  4. Předehřejeme troubu na 220 °C.
  5. Do zapékací nádoby naskládáme plátky fenyklu s rajčatovou omáčkou. Posypeme kostičkami mozzarelly a směsí strouhanky se strouhaným parmezánem. Zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a zapékáme 10 minut.
  6. Posypeme nadrobno posekanými fenyklovými výhonky a podáváme.