Salát ze svíčkové s bylinkami

Ingredience


Celer - nať 5 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 10 g
Citronová šťáva 3 ml
Hovězí svíčková 600 g
Kerblík 10 g
Kopr čerstvý 10 g
Olej olivový 1 dl
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Sádlo škvařené 70 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme zálivku. Do misky vlijeme 1 dl oleje, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, lžičku soli a pepř. Všechny bylinky, petrželku, kerblík, zelenou část jarní cibulky, pažitku, kopr, celerovou nať omyjeme a usušíme. Potom bylinky drobně nasekáme a přidáme do misky s olejem. Vše dohromady dobře promícháme.
  2. Omyté maso odblaníme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do velké pánve s rozpáleným sádlem. Smažíme tak dlouho, aby maso bylo měkké. Smažíme jako minutku. Měkké maso spolu se šťávou vmícháme do misky s bylinkami. Důkladně promícháme.
  3. Salát necháme vychladnout a vložíme ho do lednice. Nakonec salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.