Salát ze svíčkové s bylinkami
Ingredience
Celer - nať |
5 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
10 g |
Citronová šťáva |
3 ml |
Hovězí svíčková |
600 g |
Kerblík |
10 g |
Kopr čerstvý |
10 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Sádlo škvařené |
70 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejdříve připravíme zálivku. Do misky vlijeme 1 dl oleje, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, lžičku soli a pepř. Všechny bylinky, petrželku, kerblík, zelenou část jarní cibulky, pažitku, kopr, celerovou nať omyjeme a usušíme. Potom bylinky drobně nasekáme a přidáme do misky s olejem. Vše dohromady dobře promícháme.
- Omyté maso odblaníme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do velké pánve s rozpáleným sádlem. Smažíme tak dlouho, aby maso bylo měkké. Smažíme jako minutku. Měkké maso spolu se šťávou vmícháme do misky s bylinkami. Důkladně promícháme.
- Salát necháme vychladnout a vložíme ho do lednice. Nakonec salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.