Rýžový salát s párky
Ingredience
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 ml |
Kopr čerstvý |
5 g |
Olej slunečnicový |
80 ml |
Párky jemné |
300 g |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rýže loupaná |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
50 ml |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propranou rýži vsypeme do kastrůlku, zalijeme vařící vodou, osolíme 1/2 lžičkou soli a pod pokličkou, na mírném ohni uvaříme doměkka. Po dobu vaření rýží nemícháme, vaříme 10–15 minut. Uvařenou potom přes síto opláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Okapanou rýži dáme do misky.
- Z důkladně promíchané citrónové šťávy, jemně nastrouhané citrónové kůry, vína, soli, pepře a oleje, připravíme zálivku. Přidáme do zálivky ještě drobně nasekanou pažitku, petrželovou nať a kopr. Ještě jednou všechno dohromady promícháme a hotovou zálivkou zalijeme okapanou rýži. Nakonec vmícháme na tenká kolečka nakrájené párky a opět promícháme.
- Salát necháme vychladnout a následně rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře.