Rýžový salát s párky

Ingredience


Citronová kůra 2 kávová lžička
Citronová šťáva 2 ml
Kopr čerstvý 5 g
Olej slunečnicový 80 ml
Párky jemné 300 g
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rýže loupaná 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 50 ml
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propranou rýži vsypeme do kastrůlku, zalijeme vařící vodou, osolíme 1/2 lžičkou soli a pod pokličkou, na mírném ohni uvaříme doměkka. Po dobu vaření rýží nemícháme, vaříme 10–15 minut. Uvařenou potom přes síto opláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Okapanou rýži dáme do misky.
  2. Z důkladně promíchané citrónové šťávy, jemně nastrouhané citrónové kůry, vína, soli, pepře a oleje, připravíme zálivku. Přidáme do zálivky ještě drobně nasekanou pažitku, petrželovou nať a kopr. Ještě jednou všechno dohromady promícháme a hotovou zálivkou zalijeme okapanou rýži. Nakonec vmícháme na tenká kolečka nakrájené párky a opět promícháme.
  3. Salát necháme vychladnout a následně rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře.