Conchiglie se špenátem

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Špenát listový čerstvý 750 g
Sůl 5 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 250 g
Těstoviny Conchiglie 400 g
Voda pitná 4.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenátové listy přebereme, omyjeme, dáme chvíli okapat. Připravíme v nízkém hrnci vroucí osolenou vodu a necháme špenát blanšírovat asi 1 minutu. Přes síto ho přelijeme a prudce zchladíme ledovou vodou, ale udržujeme špenát teplý. Chilli papričku zbavíme semínek a zbytků stopky, omyjeme a nasekáme na drobné kousky.
  2. Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme těstoviny a uvaříme je na skus dle návodu na obalu. Ke konci vaření odebereme z hrnce 150 ml vody. Hotové těstoviny slijeme přes síto, krátce necháme okapat a vrátíme do hrnce, do kterého přidáme olivový olej a chilli papričku. Dle chutí osolíme a opepříme.
  3. Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme teplý špenát a posypeme ovčím sýrem. Pokud je to nutné, přidáme vodu získanou při vaření těstovin.