Farfalle s hříbky

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Hříbky čerstvé 500 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 200 g
Sůl 5 g
Sýr smetanový tavený 45% 200 g
Těstoviny Farfalle 500 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na větší kusy. Opláchneme petrželovou nať, otřepeme a necháme oschnout. Nakrájíme na plátky libovější slaninu, vhodíme na suchou pánev a opečeme dozlatova. Slaninu vyndáme a dáme na teplé místo.
  2. Mezitím přivedeme k varu alespoň 4 l osolené vody a vhodíme farfalle, které uvaříme na skus dle návodu na obalu.
  3. Na pánev s tukem ze slaniny přidáme houby a opečeme. Lehce přisolíme a opepříme. Smetanu nalijeme do hrnce za stálého míchání a mírné teploty přidáme sýr, tak aby se rozpustil. Slité a okapané těstoviny dáme hrnce, přelijeme sýrovou omáčkou, přidáme houby, v případě potřeby ještě spolu přihřejeme. Otrháme lístky petržele od stonku a nasekáme je na drobno. Rozdělíme na nahřáté talíře, navrch položíme plátky slaniny, posypeme petrželí a podáváme.