Farfalle s hříbky
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Hříbky čerstvé |
500 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 g |
Sůl |
5 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
200 g |
Těstoviny Farfalle |
500 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby důkladně očistíme a nakrájíme na větší kusy. Opláchneme petrželovou nať, otřepeme a necháme oschnout. Nakrájíme na plátky libovější slaninu, vhodíme na suchou pánev a opečeme dozlatova. Slaninu vyndáme a dáme na teplé místo.
- Mezitím přivedeme k varu alespoň 4 l osolené vody a vhodíme farfalle, které uvaříme na skus dle návodu na obalu.
- Na pánev s tukem ze slaniny přidáme houby a opečeme. Lehce přisolíme a opepříme. Smetanu nalijeme do hrnce za stálého míchání a mírné teploty přidáme sýr, tak aby se rozpustil. Slité a okapané těstoviny dáme hrnce, přelijeme sýrovou omáčkou, přidáme houby, v případě potřeby ještě spolu přihřejeme. Otrháme lístky petržele od stonku a nasekáme je na drobno. Rozdělíme na nahřáté talíře, navrch položíme plátky slaniny, posypeme petrželí a podáváme.