Fazolový salát s ořechy
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
800 g |
Mandle |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 l |
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový |
70 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
20 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné fazolky nakrájíme na malé kousky, omyjeme. Uvaříme je v hrnci s vroucí a lžičkou osolené vody 15 minut doměkka. Fazolky scedíme, necháme okapat a vychladnout. Okapané a vychladlé fazolky dáme do vhodné misky.
- Mandle zalijeme 3 dl vroucí vody a sloupneme. Osušené dáme na suchou teflonovou pánev, opražíme je 2 minuty, necháme vychladnout a přisypeme je k fazolkám.
- Ve vhodné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu, olej, sůl, pepř, česnek a tak připravíme zálivku. Zalijeme fazolky a mandle, vše dobře promícháme, hotový salát vložíme do lednice odležet.
- Před podáváním podle porci rozdělíme salát na talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.