Fazolový salát s ořechy

Ingredience


Fazolové lusky zelené 800 g
Mandle 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2.5 l
Česnek 1 stroužek
Olej olivový 70 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 20 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné fazolky nakrájíme na malé kousky, omyjeme. Uvaříme je v hrnci s vroucí a lžičkou osolené vody 15 minut doměkka. Fazolky scedíme, necháme okapat a vychladnout. Okapané a vychladlé fazolky dáme do vhodné misky.
  2. Mandle zalijeme 3 dl vroucí vody a sloupneme. Osušené dáme na suchou teflonovou pánev, opražíme je 2 minuty, necháme vychladnout a přisypeme je k fazolkám.
  3. Ve vhodné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu, olej, sůl, pepř, česnek a tak připravíme zálivku. Zalijeme fazolky a mandle, vše dobře promícháme, hotový salát vložíme do lednice odležet.
  4. Před podáváním podle porci rozdělíme salát na talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.