Okurkový salát s masem a bramborami
Ingredience
Brambory |
500 g |
Jogurt bílý |
200 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
20 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso pečené |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s 1/2 lžičky osolené vody. Přilijeme ocet, kmín, pepř, nakrájenou petrželovou nať a uvaříme doměkka a scedíme. Přimícháme jogurt smíchaný se smetanou, vše dobře promícháme.
- Přidáme na tenké proužky nakrájené pečené maso, také na tenké proužky nakrájenou salátovou okurku. Dochutíme zbylou solí, pepřem, na tenké kolečka nakrájeným česnekem. Všechny suroviny ještě jednou promícháme a salát vložíme do lednice na 30 minut odležet.
- Porcujeme na jednotlivých talířích, každou porci před podáváním posypeme nasekaným koprem.