Okurkový salát s masem a bramborami

Ingredience


Brambory 500 g
Jogurt bílý 200 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 20 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso pečené 500 g
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s 1/2 lžičky osolené vody. Přilijeme ocet, kmín, pepř, nakrájenou petrželovou nať a uvaříme doměkka a scedíme. Přimícháme jogurt smíchaný se smetanou, vše dobře promícháme.
  2. Přidáme na tenké proužky nakrájené pečené maso, také na tenké proužky nakrájenou salátovou okurku. Dochutíme zbylou solí, pepřem, na tenké kolečka nakrájeným česnekem. Všechny suroviny ještě jednou promícháme a salát vložíme do lednice na 30 minut odležet.
  3. Porcujeme na jednotlivých talířích, každou porci před podáváním posypeme nasekaným koprem.