Srnčí kýta na víně s rajčaty

Ingredience


Brusinky 50 g
Chilli omáčka 0.5 kávová lžička
Cibule 3 ks
Citrony 2 ks
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Divoké koření celé 1 kávová lžička
Kečup ostrý 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 100 g
Slanina vepřová 50 g
Srnčí kýta 700 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 2.5 dl
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu vykostíme, odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou a dobře potřeme solí. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, přisypeme cukr a cibuli osmahneme do hnědého základu. Přilijeme ocet, přidáme 1 citron, nakrájený na tenké plátky a divoké koření. Ho hrnce vložíme připravenou kýtu, kterou zprudka opečeme ze všech stran. Následovně zalijeme teplou vodou, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Po dobu dušení podle potřeby podlijeme vodu. Měkké maso vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
  2. Horkou šťávu rozmixujeme a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a stálým mícháním osmažíme. Přidáme kečup, brusinky, chilli omáčku a pepř. Nakonec vlijeme víno, chvilku povaříme a omáčku stáhneme ze sporáku.
  3. Porce masa pokládáme na jednotlivé talíře. Přelijeme je teplou omáčkou, ozdobíme 1 plátkem citronu a s vhodnou přílohou podáváme.