Smažená endivie s trio omáčkou

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej arašídový (podzemnicový) 1 dl
Solamyl 20 g
Štěrbák zahradní 500 g
Sůl 4 g
Vaječný bílek slepičí 8 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Chilli paprička 20 g
Koriandr čerstvý 10 g
Olej arašídový (podzemnicový) 20 ml
Paprika mletá sladká 20 g
Pomerančová šťáva 100 ml
Cukr třtinový 50 g
Koření pěti vůní 20 g
Omáčka sójová 100 ml
Cibulka jarní 50 g
Cukr třtinový 10 g
Ocet malinový 100 ml
Olej sezamový 10 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Endivii propereme, okapeme a osušíme. Listy pokrájíme na kousky asi 6cm dlouhé. Na těstíčko ušleháme tuhý sníh z bílků, vmícháme ušlehané žloutky, sůl, mouku a kukřičný škrob. V hladkém těstíčku protáhneme kousky endivie a osmažíme na rozpáleném arašídovém oleji.
  2. Na první omáčku ohřejeme pomerančovou šťávu,odstavíme a cmícháme arašídový olej, papriku, chilli a sekaný koriandr.
  3. Na druhou omáčku ohřejeme sójovou omáčku, přidáme koření pěti vůní a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Na třetí omáčku smícháme ocet se sezamovým olejem, přidáme třtinový cukr a sůl a najemno nasekanou jarní cibulku.