Smažená endivie s trio omáčkou
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 dl |
Solamyl |
20 g |
Štěrbák zahradní |
500 g |
Sůl |
4 g |
Vaječný bílek slepičí |
8 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Chilli paprička |
20 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
20 ml |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pomerančová šťáva |
100 ml |
Cukr třtinový |
50 g |
Koření pěti vůní |
20 g |
Omáčka sójová |
100 ml |
Cibulka jarní |
50 g |
Cukr třtinový |
10 g |
Ocet malinový |
100 ml |
Olej sezamový |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Endivii propereme, okapeme a osušíme. Listy pokrájíme na kousky asi 6cm dlouhé. Na těstíčko ušleháme tuhý sníh z bílků, vmícháme ušlehané žloutky, sůl, mouku a kukřičný škrob. V hladkém těstíčku protáhneme kousky endivie a osmažíme na rozpáleném arašídovém oleji.
- Na první omáčku ohřejeme pomerančovou šťávu,odstavíme a cmícháme arašídový olej, papriku, chilli a sekaný koriandr.
- Na druhou omáčku ohřejeme sójovou omáčku, přidáme koření pěti vůní a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- Na třetí omáčku smícháme ocet se sezamovým olejem, přidáme třtinový cukr a sůl a najemno nasekanou jarní cibulku.