Italské lívanečky z ricotty a parmezánu

Ingredience


Cibule lahůdková 2 ks
Citronová šťáva 0.5 kávová lžička
Cuketa 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Rajčata 4 ks
Řeřicha 1 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Bazalka 1 polévková lžíce
Chilli koření mleté 2 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 3 špetka
Sýr Parmezán 40 g
Sýr Ricotta 250 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si zeleninový salát. Omyjeme a osušíme rajčata, pokrájíme je na osminky a dáme do mísy. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky i se zelenou natí a přidáme ji k rajčatům. Malou cuketku a mladou mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky. Též je dáme do mísy. Zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s řeřichou a extra panenským olivovým olejem.
  2. Čerstvou bazalku omyjeme, lístky otrháme a drobně je pokrájíme. Sýr ricottu dáme ho do mísy, přidáme k němu nastrouhaný parmezán, sůl, pepř, bazalku, vejce, chilli koření a hladkou mouku. Směs dobře promícháme.
  3. V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na který budeme klást připravené těsto z ricotty. Nabereme vždy plnou lžíci a na pánvi placičku upravíme. Placičky by měly bý silné přibližně 1-1,5 cm. Smažíme je dozlatova až zlatohněda z každé strany asi 2-3 minuty.
  4. Placičky podáváme hned teplé se zeleninovým salátem.