Italské lívanečky z ricotty a parmezánu
Ingredience
Cibule lahůdková |
2 ks |
Citronová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Cuketa |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Parmezán |
40 g |
Sýr Ricotta |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Připravíme si zeleninový salát. Omyjeme a osušíme rajčata, pokrájíme je na osminky a dáme do mísy. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky i se zelenou natí a přidáme ji k rajčatům. Malou cuketku a mladou mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky. Též je dáme do mísy. Zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s řeřichou a extra panenským olivovým olejem.
- Čerstvou bazalku omyjeme, lístky otrháme a drobně je pokrájíme. Sýr ricottu dáme ho do mísy, přidáme k němu nastrouhaný parmezán, sůl, pepř, bazalku, vejce, chilli koření a hladkou mouku. Směs dobře promícháme.
- V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na který budeme klást připravené těsto z ricotty. Nabereme vždy plnou lžíci a na pánvi placičku upravíme. Placičky by měly bý silné přibližně 1-1,5 cm. Smažíme je dozlatova až zlatohněda z každé strany asi 2-3 minuty.
- Placičky podáváme hned teplé se zeleninovým salátem.