Králík na česneku se slaninou

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 3 ml
Králičí maso 1.5 kg
Máslo čerstvé 50 g
Nové koření celé 5 g
Pepř černý celý 3 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného, důkladně opláchnutého králíka rozdělíme na porce. Každou porci potřeme prolisovaným česnekem utřeným se solí a prošpikujeme 50 g na plátky nakrájené slaniny. Porce králíka necháme nejméně 30 minut odležet.
  2. Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostky, které dáme do velké pánve, osmažíme je na škvarky. Přidáme máslo, na tenké pásky nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme nové koření, celý pepř, naskládáme maso, které zprudka opečeme po obou stranách.
  3. Následovně zalijeme vodou a pekáč s masem vložíme do horké trouby. Pečeme 60 minut doměkka. Před dokončením ještě králíka dochutíme pepřem a citronovou šťávou.