Králík na česneku se slaninou
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
3 ml |
Králičí maso |
1.5 kg |
Máslo čerstvé |
50 g |
Nové koření celé |
5 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Očištěného, důkladně opláchnutého králíka rozdělíme na porce. Každou porci potřeme prolisovaným česnekem utřeným se solí a prošpikujeme 50 g na plátky nakrájené slaniny. Porce králíka necháme nejméně 30 minut odležet.
- Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostky, které dáme do velké pánve, osmažíme je na škvarky. Přidáme máslo, na tenké pásky nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme nové koření, celý pepř, naskládáme maso, které zprudka opečeme po obou stranách.
- Následovně zalijeme vodou a pekáč s masem vložíme do horké trouby. Pečeme 60 minut doměkka. Před dokončením ještě králíka dochutíme pepřem a citronovou šťávou.