Jednoduché pšeničné placky s kuřecím masem a jogurtem

Ingredience


Ocet vinný červený 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Rajčata 4 ks
Salát ledový 1 ks
Sůl 3 špetka
Zelí hlávkové červené 100 g
Česnek 2 stroužek
Jogurt bílý choceňský smetanový 180 g
Pepř bílý 3 špetka
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej slunečnicový 0.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2.5 dl
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 200 g
Kuřecí stehna 200 g
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 0.5 dl
Paprika červená 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 špetka
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1.5 kávová lžička
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si zeleninový salát: Omyjeme a osušíme listy ledového salátu. Omyjeme a na osminky pokrájíme zralá rajčata, která dáme do mísy. Očištěné červené zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ho k rajčatům. Zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme vinným octem a promícháme s extra panenským olivovým olejem.
  2. Do misky dáme dobrý smetanový jogurt, který ochutíme solí, prolisovaným česnekem, posekaným čerstvým tymiánem a bílým pepřem.
  3. Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou promícháme se solí. Doprostřed si uděláme důlek, do něj nalijeme vlažnou vodu a vidličkou postupně mouku promícháme s vodou a poté do těsta přilijeme 1 žíci slunečnicového oleje. Těsto vařečkou nebo rukou důkladně uhneteme. Těsto musí být polotuhé, vláčné a lesklé. Přendáme ho na pomoučený vál a rozdělíme ho na 8 dílů. Z každého uhněteme bochánek, který rozválíme na tenkou placku. Placky pečeme nasucho v litinové nebo teflonové pánvi z každé strany asi po 2 minutách. Upečené placky jsou růžové s hnědými puchýři, tvoří se v nich bubliny. Upečené placky dáme na talíře.
  4. Omyté a osušené kuřecí maso ze stehen (bez kůže) a prsou pokrájíme na nudličky. Maso dáme do mísy. Posypeme ho kurkumou, skořicí, zázvorem, červenou paprikou, drceným kmínem, solí, pepřem a důkladně ho promícháme se slunečnicovým olejem (3 lžíce). Rozpálíme si pánev se slunečnicovým olejem a maso restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách.
  5. Na placky rozložíme listy salátu, zeleninový salát, kousky masa rovnoměrně rozložíme, pokapeme je připraveným jogurtem a podáváme.