Jednoduché pšeničné placky s kuřecím masem a jogurtem
Ingredience
Ocet vinný červený |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
3 špetka |
Zelí hlávkové červené |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Jogurt bílý choceňský smetanový |
180 g |
Pepř bílý |
3 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej slunečnicový |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 dl |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
200 g |
Kuřecí stehna |
200 g |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Paprika červená |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Připravíme si zeleninový salát: Omyjeme a osušíme listy ledového salátu. Omyjeme a na osminky pokrájíme zralá rajčata, která dáme do mísy. Očištěné červené zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ho k rajčatům. Zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme vinným octem a promícháme s extra panenským olivovým olejem.
- Do misky dáme dobrý smetanový jogurt, který ochutíme solí, prolisovaným česnekem, posekaným čerstvým tymiánem a bílým pepřem.
- Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou promícháme se solí. Doprostřed si uděláme důlek, do něj nalijeme vlažnou vodu a vidličkou postupně mouku promícháme s vodou a poté do těsta přilijeme 1 žíci slunečnicového oleje. Těsto vařečkou nebo rukou důkladně uhneteme. Těsto musí být polotuhé, vláčné a lesklé. Přendáme ho na pomoučený vál a rozdělíme ho na 8 dílů. Z každého uhněteme bochánek, který rozválíme na tenkou placku. Placky pečeme nasucho v litinové nebo teflonové pánvi z každé strany asi po 2 minutách. Upečené placky jsou růžové s hnědými puchýři, tvoří se v nich bubliny. Upečené placky dáme na talíře.
- Omyté a osušené kuřecí maso ze stehen (bez kůže) a prsou pokrájíme na nudličky. Maso dáme do mísy. Posypeme ho kurkumou, skořicí, zázvorem, červenou paprikou, drceným kmínem, solí, pepřem a důkladně ho promícháme se slunečnicovým olejem (3 lžíce). Rozpálíme si pánev se slunečnicovým olejem a maso restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách.
- Na placky rozložíme listy salátu, zeleninový salát, kousky masa rovnoměrně rozložíme, pokapeme je připraveným jogurtem a podáváme.