Candát Meunière
Ingredience
Brambory |
600 g |
Candát obecný |
500 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oškrábané porce candáta zbavíme kostí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme v oleji, přendáme na talíře, posypeme sekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme rozehřátým máslem.
- Jako hlavní chod podáváme s vařenými bramborami, jako předkrm s pečivem.