Rajčatový salát s rybím mlíčím

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Citronová šťáva 3 ml
Mlíčí z kapra 200 g
Mrkev kořen 1 ks
Ocet kvasný lihový 0.5 kávová lžička
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 400 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 1 dl
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí mlíčí očistíme od žilek, vložíme do kastrůlku s vřící vodou. Ztlumíme oheň, přidáme citrónovou šťávu, víno a chvilku povaříme. Potom scedíme a necháme vychladnout.
  2. Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na osminky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké nudličky. Všechnu zeleninu dáme do misky, přidáme drobně nakrájenou cibuli. Přilijeme olej, ocet, pepř, sůl. Nakonec vložíme mlíčí a vše dobře promícháme.
  3. Salát vložíme do ledničky, dobře vychladíme, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.