Rajčatový salát s rybím mlíčím
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 ml |
Mlíčí z kapra |
200 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
1 dl |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí mlíčí očistíme od žilek, vložíme do kastrůlku s vřící vodou. Ztlumíme oheň, přidáme citrónovou šťávu, víno a chvilku povaříme. Potom scedíme a necháme vychladnout.
- Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na osminky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké nudličky. Všechnu zeleninu dáme do misky, přidáme drobně nakrájenou cibuli. Přilijeme olej, ocet, pepř, sůl. Nakonec vložíme mlíčí a vše dobře promícháme.
- Salát vložíme do ledničky, dobře vychladíme, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.