Kapr dušený v cibuli
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
400 g |
Kapr obecný |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kapra očistíme, vykostíme a naporcujeme.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. V malém pekáčku rozehřejeme olej, cibuli s česnekem na něm zpěníme, zalijeme vínem, osolíme, přidáme bobkový list, drcený pepř a krátce povaříme.
- Připravené porce kapra narovnáme na dno pekáčku a překryjeme je podušenou cibulí. Pergamenový papír pomastíme máslem, položíme na pekáček a dáme do trouby nahřáté na 160°C. Dusíme 25 minut.
- Necháme vychladnout a uchováme v ledničce.
- Druhý den porce kapra přendáme na mísu, navrch položíme cibuli promíchanou se vzniklým rosolem a posypeme pažitkou nasekanou nadrobno.