Kapr dušený v cibuli

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 400 g
Kapr obecný 600 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme, vykostíme a naporcujeme.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. V malém pekáčku rozehřejeme olej, cibuli s česnekem na něm zpěníme, zalijeme vínem, osolíme, přidáme bobkový list, drcený pepř a krátce povaříme.
  3. Připravené porce kapra narovnáme na dno pekáčku a překryjeme je podušenou cibulí. Pergamenový papír pomastíme máslem, položíme na pekáček a dáme do trouby nahřáté na 160°C. Dusíme 25 minut.
  4. Necháme vychladnout a uchováme v ledničce.
  5. Druhý den porce kapra přendáme na mísu, navrch položíme cibuli promíchanou se vzniklým rosolem a posypeme pažitkou nasekanou nadrobno.