Tvarohové řezy s hroznovým vínem
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
168.75 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Hroznové víno |
500 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka kukuřičná |
67.5 g |
Mouka polohrubá |
255 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Hroznové víno opláchneme a necháme okapat.
- Do mísy dáme tvaroh, máslo, vejce, cukr a citronovou kůru.
- Vymícháme dohladka.
- Přidáváme mouku, mléko, rum a prášek do pečiva.
- Těsto vlijeme na vymazaný plech a poklademe kuličkami hroznů, větší kuličky rozpůlíme.
- Pečeme při 180 stupních půl hodiny.
- Po upečení posypeme moučkovým cukrem.