Vařená těstovinová ouška s artyčoky

Ingredience


Artyčoky 4 ks
Bazalka 20 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Rajčata 1 ks
Smetana 16% (pochoutková) 4 polévková lžíce
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Orecchiette 300 g
Víno bílé 4 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Artyčoky omyjeme a pokrájíme na plátky. Zakapeme je citronovou šťávou. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a na něm artyčoky opečeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Přidáme ji do pánve a podusíme. Zalijeme bílým vínem a smetanou. Přikryjeme poklicí a dusíme.
  2. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku a pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno. Rajčata i bazalku vmícháme k opečeným artyčokům do pánve.
  3. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstovinová ouška. Hotové těstoviny promícháme s artyčokovou směsí. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.