Vařená těstovinová ouška s artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
4 ks |
Bazalka |
20 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Rajčata |
1 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
4 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Orecchiette |
300 g |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Artyčoky omyjeme a pokrájíme na plátky. Zakapeme je citronovou šťávou. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a na něm artyčoky opečeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Přidáme ji do pánve a podusíme. Zalijeme bílým vínem a smetanou. Přikryjeme poklicí a dusíme.
- Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku a pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno. Rajčata i bazalku vmícháme k opečeným artyčokům do pánve.
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstovinová ouška. Hotové těstoviny promícháme s artyčokovou směsí. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.