Vařené těstoviny podávané s hráškem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Máta |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Farfalle |
300 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. V pánvi si rozehřejeme máslo a vložíme na něj nasekanou cibuli. Přidáme předvařený hrášek, osolíme a opepříme.
- Ve vroucí vodě spaříme rajčata, odstraníme z nich semínka a dužninu pokrájíme na kousky. Přidáme nasekané mátové lístky. Rajčata s mátou vložíme do pánve s hráškem a promícháme.
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny farfalle. Hotové těstoviny promícháme s podušeným hráškem. Před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.