Vařené těstoviny podávané s hráškem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Máta 20 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Farfalle 300 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. V pánvi si rozehřejeme máslo a vložíme na něj nasekanou cibuli. Přidáme předvařený hrášek, osolíme a opepříme.
  2. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, odstraníme z nich semínka a dužninu pokrájíme na kousky. Přidáme nasekané mátové lístky. Rajčata s mátou vložíme do pánve s hráškem a promícháme.
  3. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny farfalle. Hotové těstoviny promícháme s podušeným hráškem. Před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.