Vařené ditalini s mrkví, cuketami a celerem
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
250 g |
Hrášek |
100 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Ditalini |
300 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme cukety a pokrájíme je na kostičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev a pokrájíme na kostičky. Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na plátky.
- Připravíme pánev, ve které zahřejeme olivový olej. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Vložíme nasekaný česnek na pánev a přidáme k němu plátky řapíkatého celeru, kostičky cukety a mrkve. Za stálého míchání dusíme doměkka. Osolíme a opepříme podle chuti. Před dokončením ještě vsypeme hrášek.
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny Ditalini. Hotové těstoviny promícháme s podušenou zeleninou. Přidáme nasekanou bazalku a před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.