Vařené ditalini s mrkví, cuketami a celerem

Ingredience


Bazalka 20 g
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cuketa 250 g
Hrášek 100 g
Mrkev kořen 250 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Ditalini 300 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme cukety a pokrájíme je na kostičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev a pokrájíme na kostičky. Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na plátky.
  2. Připravíme pánev, ve které zahřejeme olivový olej. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Vložíme nasekaný česnek na pánev a přidáme k němu plátky řapíkatého celeru, kostičky cukety a mrkve. Za stálého míchání dusíme doměkka. Osolíme a opepříme podle chuti. Před dokončením ještě vsypeme hrášek.
  3. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny Ditalini. Hotové těstoviny promícháme s podušenou zeleninou. Přidáme nasekanou bazalku a před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.