Těstoviny farfalle s cuketou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Med včelí 1 kávová lžička
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Farfalle 400 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cukety opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Uvařené těstoviny slijeme a necháme je okapat.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a kolečka cukety. Potom k zelenině přimícháme uvařené okapané těstoviny.
  3. V míse rozmícháme solamyl se 2 lžícemi vody na hladkou kaši, do které pak ještě přidáme sójovou omáčku a med. Směsí přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.