Vařené fusilli s rajčaty, houbami a lilky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 100 g
Lilek 2 ks
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 2 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
Těstoviny Fusilli 300 g
Tymián čerstvý 20 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a necháme 30 minut vypotit. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu a plátky pokrájíme na kostičky.
  2. Očistíme hřiby a pokrájíme je na kostičky.
  3. V pánvi si rozehřejeme olej. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme nadrobno. Vložíme česnek s cibulí na pánev a necháme zesklovatět. Pak přidáme lilky a hřiby a opečeme je dozlatova. Osolíme a opepříme a přidáme nasekaný tymián.
  4. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Pokrájená rajčata dáme do pánve a dusíme.
  5. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny fusilli. Hotové těstoviny promícháme s podušenou směsí z hub, rajčat a lilků. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.