Vařené fusilli s rajčaty, houbami a lilky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
100 g |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Těstoviny Fusilli |
300 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a necháme 30 minut vypotit. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu a plátky pokrájíme na kostičky.
- Očistíme hřiby a pokrájíme je na kostičky.
- V pánvi si rozehřejeme olej. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme nadrobno. Vložíme česnek s cibulí na pánev a necháme zesklovatět. Pak přidáme lilky a hřiby a opečeme je dozlatova. Osolíme a opepříme a přidáme nasekaný tymián.
- Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Pokrájená rajčata dáme do pánve a dusíme.
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny fusilli. Hotové těstoviny promícháme s podušenou směsí z hub, rajčat a lilků. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.