Těstoviny farfalle s pórkem a žampiony
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Farfalle |
400 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
- Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórky opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka.
- Uvařené těstoviny slijeme a necháme je okapat.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a kolečka pórku. Potom k zelenině přimícháme žampiony a vše pod pokličkou 5 minut dusíme. Nakonec do pánve přidáme uvařené okapané těstoviny.
- V míse rozmícháme solamyl se 2 lžícemi vody na hladkou kaši, do které pak ještě přidáme sójovou omáčku a med. Směsí přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.