Těstoviny farfalle s pórkem a žampiony

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Med včelí 1 kávová lžička
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Farfalle 400 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
  2. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórky opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka.
  3. Uvařené těstoviny slijeme a necháme je okapat.
  4. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a kolečka pórku. Potom k zelenině přimícháme žampiony a vše pod pokličkou 5 minut dusíme. Nakonec do pánve přidáme uvařené okapané těstoviny.
  5. V míse rozmícháme solamyl se 2 lžícemi vody na hladkou kaši, do které pak ještě přidáme sójovou omáčku a med. Směsí přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.