Těstoviny s borůvkami

Ingredience


Borůvky 500 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Mandle 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Těstoviny konzumní 200 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vařící vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme je okapat a vychladnout.
  2. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je, nakrájíme na plátky a krátce je osmahneme na suché rozpálené pánvi.
  3. Borůvky přebereme a opláchneme studenou vodou. Potom polovinu plodů protlačíme přes síto do misky a získáme tak hladké pyré. V nízkém hrnku pyré promícháme s cukrem a za občasného míchání ho 5 minut vaříme. Pak ještě přimícháme citronovou šťávu.
  4. Vychladlé těstoviny promícháme se zbývajícími borůvkami, rozdělíme je na servírovací talíře, nalijeme na ně borůvkové pyré, posypeme praženými mandlemi a podáváme.