Těstoviny Fusilli zapečené s pórkem

Ingredience


Bazalka 2 hrst
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 120 g
Těstoviny Fusilli 400 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme kolečka pórku, mícháme a opékáme přibližně 5 minut, až také změknou. Do hrnce přimícháme nakrájená rajčata a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme přibližně 5 minut.
  3. Do druhého hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké, ale zároveň pevné. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.
  4. Směs pak přendáme do zapékací mísy, posypeme ji nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.
  5. Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.