Těstoviny s květákem v sýrovo-smetanové omáčce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Květák |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
2.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr smetanový tavený 45% |
120 g |
Těstoviny Penne |
450 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme ho na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme přibližně na 5 minut vařit těstoviny. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.
- V jiném hrnci s vařící osolenou vodou krátce vaříme květák. Pak ho scedíme a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme česnek. Do pánve přidáme květák a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
- Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
- Těstoviny s květákem a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.