Těstoviny s květákem v sýrovo-smetanové omáčce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Květák 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 2.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr smetanový tavený 45% 120 g
Těstoviny Penne 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme ho na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme přibližně na 5 minut vařit těstoviny. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.
  3. V jiném hrnci s vařící osolenou vodou krátce vaříme květák. Pak ho scedíme a necháme okapat.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme česnek. Do pánve přidáme květák a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
  5. Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
  6. Těstoviny s květákem a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.