Piškotové kostky

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 7 g
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Cukr moučkový 150 g
Kompot ananasový 300 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 g
Tvaroh měkký 250 g
Voda pitná 1 dl
Želatina 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu a necháme vychladnout. Položíme ho na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír.
  3. Příprava náplně: Ananasový kompot přelijeme přes cedník a necháme okapat. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, třetinu dáme stranou. Do zbylé vmícháme tvaroh s cukrem. Želatinu dáme do studené vody, za stálého míchání povaříme do bodu varu. Ihned stáhneme z ohně a ještě horkou želatinu vlijeme do tvarohové hmoty. Přidáme okapané ananasové kousky a zamícháme.
  4. Korpus překrojíme po délce napůl. Když začne náplň tuhnout, tak ji naneseme na jednu polovinu těsta a přiklopíme druhou půlkou. Zbylou půlkou náplně potřeme povrch koláče. Ihned vložíme do lednice ztuhnout a potom ostrým pilkovým nožem nakrájíme na kostky.