Těstoviny s pórkem ve smetanové omáčce

Ingredience


Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 1.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 20 g
Těstoviny Fusilli 400 g
Voda pitná 2 l
Vývar zeleninový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka.
  2. Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
  3. Sýr nastrouháme najemno.
  4. Ve větší hluboké pánvi ohřejeme 3 lžíce zeleninového vývaru. Pak v něm rozpustíme máslo a přidáme pórek. Do pánve přimícháme smetanu a ohříváme těsně pod bod varu. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
  5. Uvařené těstoviny slijeme a promícháme se směsí z pánve. Vše rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.