Těstoviny s pórkem ve smetanové omáčce
Ingredience
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
1.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
20 g |
Těstoviny Fusilli |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
Vývar zeleninový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka.
- Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
- Sýr nastrouháme najemno.
- Ve větší hluboké pánvi ohřejeme 3 lžíce zeleninového vývaru. Pak v něm rozpustíme máslo a přidáme pórek. Do pánve přimícháme smetanu a ohříváme těsně pod bod varu. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
- Uvařené těstoviny slijeme a promícháme se směsí z pánve. Vše rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.