Těstoviny zapečené s květákem a rajčaty
Ingredience
Bazalka |
2 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Květák |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
120 g |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Voda pitná |
1 l |




-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme na růžičky. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.
- Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata, květák a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 5 až 10 minut, dokud nezměkne.
- Do druhého hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké, ale zároveň pevné. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.
- Směs přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.
- Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.