Nudle s vepřovým masem a zeleninou
Ingredience
Brokolice |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Nudle vaječné |
400 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
400 g |
Vývar drůbeží |
2 dl |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
- Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici opláchneme studenou vodou a rozebereme na malé růžičky.
- Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, posypané trochou zázvoru. Pak do pánve přidáme maso a za stálého míchání ho osmažíme ze všech stran. Přidáme brokolici, přilijeme vývar a necháme chvíli pod pokličkou za občasného míchání dusit.
- Uvařené nudle scedíme a okapané vmícháme do směsi v pánvi. Vše dochutíme chilli a sójovou omáčkou, cukrem, citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme ještě chvíli prohřát. Potom směs promícháme s jarními cibulkami a petrželkou, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.