Nudle s vepřovým masem a zeleninou

Ingredience


Brokolice 1 ks
Česnek 3 stroužek
Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Nudle vaječné 400 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřová kýta 400 g
Vývar drůbeží 2 dl
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
  2. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici opláchneme studenou vodou a rozebereme na malé růžičky.
  3. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, posypané trochou zázvoru. Pak do pánve přidáme maso a za stálého míchání ho osmažíme ze všech stran. Přidáme brokolici, přilijeme vývar a necháme chvíli pod pokličkou za občasného míchání dusit.
  4. Uvařené nudle scedíme a okapané vmícháme do směsi v pánvi. Vše dochutíme chilli a sójovou omáčkou, cukrem, citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme ještě chvíli prohřát. Potom směs promícháme s jarními cibulkami a petrželkou, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.