Kachna na citronu
Ingredience
Anýz mletý |
8 g |
Česnek |
4 stroužek |
Citronová kůra |
30 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Kachní stehna |
800 g |
Mandle |
80 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Med včelí |
60 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Omáčka sójová |
10 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
200 g |
Sůl |
9 g |
Zázvor mletý |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci smícháme med, anýz, zázvor, sójovou omáčku, citronovou šťávu a kůru. Vaříme 10 minut na mírném ohni, potom scedíme a čirou tekutinu vaříme do zhoustnutí. Kachní stehna očistíme, osušíme a potřeme bohatě vzniklou marinádou. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve woku opékáme 10 minut z každé strany. V průběhu opakovaně potíráme marinádou.
- Zatím na jiné pánvi na rozehřátém másle osmažíme nasekaný česnek, pórek nakrájený na šikmé pruhy a mandle. Podáváme jako přílohu k hotové kachně.