Kachna na citronu

Ingredience


Anýz mletý 8 g
Česnek 4 stroužek
Citronová kůra 30 g
Citronová šťáva 30 ml
Kachní stehna 800 g
Mandle 80 g
Máslo čerstvé 40 g
Med včelí 60 ml
Olej olivový 50 ml
Omáčka sójová 10 ml
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 200 g
Sůl 9 g
Zázvor mletý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci smícháme med, anýz, zázvor, sójovou omáčku, citronovou šťávu a kůru. Vaříme 10 minut na mírném ohni, potom scedíme a čirou tekutinu vaříme do zhoustnutí. Kachní stehna očistíme, osušíme a potřeme bohatě vzniklou marinádou. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve woku opékáme 10 minut z každé strany. V průběhu opakovaně potíráme marinádou.
  2. Zatím na jiné pánvi na rozehřátém másle osmažíme nasekaný česnek, pórek nakrájený na šikmé pruhy a mandle. Podáváme jako přílohu k hotové kachně.