Základní těsto na dortový korpus

Základní těsto na dortový korpus - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 180 g
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo 50g rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme, aby nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut.
  2. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom pokračujeme v další přípravě podle receptu.