Základní těsto na dortový korpus
Ingredience
Cukr krupice |
180 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Máslo 50g rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme, aby nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut.
- Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom pokračujeme v další přípravě podle receptu.