Asijský guláš s čočkou
Ingredience
Celer bulvový |
60 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
3 ks |
Čočka sterilovaná |
400 g |
Cukr třtinový |
3 g |
Hřebíček |
3 g |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 dl |
Omáčka sójová |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kořen |
60 g |
Sůl |
8 g |
Vepřové maso libové |
600 g |
Vývar zeleninový |
130 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme. Ve woku rozpálíme olej a nastrouhanou zeleninu spolu s nasekanou cibulí a česnekem osmahneme asi 4 minuty. Přidáme nudličky vepřového masa a za promíchávání společně opékáme ještě 4 minuty. Zalijeme vývarem, přisypeme scezenou okapanou sterilovanou čočku a dusíme ještě asi 6 minut. Guláš dochutíme sójovou omáčkou, octem a hřebíčkem. Osolíme, opepříme, přidáme cukr. Guláš rozdělíme do misek a ozdobíme nasekaným koriandrem.