Uhlířské špagety

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Špagety 400 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 40 g
Sýr Ricotta 40 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Sýry nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a rozšleháme, dochutíme pepřem a solí.
  2. Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme v něm nakrájenou slaninu a prolisovaný česnek. Pak do pánve přidáme uvařené okapané špagety, přilijeme rozšlehaná vajíčka a polovinu nastrouhaných sýrů a mícháme, dokud se vejce nezačnou srážet. Pak přisypeme zbylé nastrouhané sýry a ihned podáváme.