Uhlířské špagety
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
40 g |
Sýr Ricotta |
40 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Sýry nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a rozšleháme, dochutíme pepřem a solí.
- Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme v něm nakrájenou slaninu a prolisovaný česnek. Pak do pánve přidáme uvařené okapané špagety, přilijeme rozšlehaná vajíčka a polovinu nastrouhaných sýrů a mícháme, dokud se vejce nezačnou srážet. Pak přisypeme zbylé nastrouhané sýry a ihned podáváme.