Těstoviny Penne v pálivé omáčce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Rajčata 500 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny penne 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky rozřízneme, odstraníme z nich semínka, opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a dužninu prolisujeme přes síto. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
  2. Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme prolisovaný česnek a rajčata s chilli papričkami, opepříme, osolíme a necháme pod pokličkou přibližně 10 minut za občasného míchání dusit.
  3. V hrnci s mírně osolenou vařící vodou uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené scedíme a promícháme společně s nakrájenou petrželkou s omáčkou v pánvi.
  4. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.