Kuřecí prsa s meruňkovo-rybízovou omáčkou

Ingredience


Kuřecí prsa 2 ks
Med včelí 1 kávová lžička
Meruňky 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rybíz červený 60 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany je potřeme tenkou vrstvou sójové omáčky.
  2. Meruňku omyjeme, odstraníme z ní pecku a nakrájíme ji na malé kostičky. Z omytého rybízu odstraníme stonky.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm pečeme přibližně 3 minuty z každé strany. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.
  4. Do výpeku v pánvi přilijeme trochu vody, přidáme nakrájené meruňky a rybíz a za stálého míchání je necháme změknout. Přidáme 1 lžičku medu a omáčku důkladně promícháme.
  5. Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, doplníme je přílohou, polijeme omáčkou a podáváme.