Kuřecí prsa s meruňkovo-rybízovou omáčkou
Ingredience
Kuřecí prsa |
2 ks |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Meruňky |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rybíz červený |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany je potřeme tenkou vrstvou sójové omáčky.
- Meruňku omyjeme, odstraníme z ní pecku a nakrájíme ji na malé kostičky. Z omytého rybízu odstraníme stonky.
- V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm pečeme přibližně 3 minuty z každé strany. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.
- Do výpeku v pánvi přilijeme trochu vody, přidáme nakrájené meruňky a rybíz a za stálého míchání je necháme změknout. Přidáme 1 lžičku medu a omáčku důkladně promícháme.
- Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, doplníme je přílohou, polijeme omáčkou a podáváme.