Obalovaný mletý bůček se sýrem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2 dl |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Strouhanka |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle zpěníme dorůžova. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Rohlíky pokrájíme, dáme do misky a zalijeme mlékem. Omytý a osušený prorostlý bůček bez kůže jemně pomeleme na masovém strojku a maso dáme do mísy. Přidáme k němu nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř, 2 špetky muškátového oříšku, 1 prolisovaný stroužek česneku, osmaženou cibuli, vejce, petrželku a namočené rohlíky. Vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme a sekanou se sýrem dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky.
- Druhý den ze směsi utvoříme oválné řízky, silné asi 2-3 cm. Obalíme je v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Řízky usmažíme na rozpáleném oleji při střední teplotě dozlatova z obou stran. Smažíme je cca 5 minut z každé strany.
- Hotové řízky vyjmeme z omastku, dáme na papírovou utěrku okapat a teplé podáváme.