Obalovaný mletý bůček se sýrem

Obalovaný mletý bůček se sýrem - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 2 dl
Muškátový oříšek 2 špetka
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Strouhanka 150 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle zpěníme dorůžova. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Rohlíky pokrájíme, dáme do misky a zalijeme mlékem. Omytý a osušený prorostlý bůček bez kůže jemně pomeleme na masovém strojku a maso dáme do mísy. Přidáme k němu nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř, 2 špetky muškátového oříšku, 1 prolisovaný stroužek česneku, osmaženou cibuli, vejce, petrželku a namočené rohlíky. Vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme a sekanou se sýrem dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky.
  2. Druhý den ze směsi utvoříme oválné řízky, silné asi 2-3 cm. Obalíme je v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Řízky usmažíme na rozpáleném oleji při střední teplotě dozlatova z obou stran. Smažíme je cca 5 minut z každé strany.
  3. Hotové řízky vyjmeme z omastku, dáme na papírovou utěrku okapat a teplé podáváme.