Základní recept na křupavé těsto bezé

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Ořechy vlašské 40 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Cukr moučkový 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při 200°C teplotě pečeme přibližně 15 minut.
  2. Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.
  3. Dále pokračujeme podle dalšího receptu na přípravu moučníku.