Základní recept na křupavé těsto bezé
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Ořechy vlašské |
40 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Cukr moučkový |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při 200°C teplotě pečeme přibližně 15 minut.
- Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.
- Dále pokračujeme podle dalšího receptu na přípravu moučníku.