Křupavé Bezé
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Ořechy vlašské |
30 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Čokoláda hořká |
60 g |
Cukr krupice |
30 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme přibližně 15 minut.
- Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.
- Bílky v misce vyšleháme na řídkou pěnu. Potom přisypeme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme mouku, na středním struhadle nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka přimícháme ze smetaný vyšlehanou tuhou šlehačku.
- Vezmeme jeden díl korpusu, potřeme ho připravenou náplní. Přikryjeme druhou půlkou korpusu, posypeme moučkovým cukrem. Vložíme do lednice, necháme náplň zatuhnout. Následovně nakrájíme na úhledné řezy.