Křupavé Bezé

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Cukr vanilka 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Ořechy vlašské 30 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Čokoláda hořká 60 g
Cukr krupice 30 g
Cukr moučkový 40 g
Cukr vanilka 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme přibližně 15 minut.
  2. Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.
  3. Bílky v misce vyšleháme na řídkou pěnu. Potom přisypeme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme mouku, na středním struhadle nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka přimícháme ze smetaný vyšlehanou tuhou šlehačku.
  4. Vezmeme jeden díl korpusu, potřeme ho připravenou náplní. Přikryjeme druhou půlkou korpusu, posypeme moučkovým cukrem. Vložíme do lednice, necháme náplň zatuhnout. Následovně nakrájíme na úhledné řezy.