Zapečené pudinkové palačinky
Ingredience
Cukr vanilka |
20 g |
Jablka |
2 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko polotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
270 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Banány |
4 ks |
Cukr krupice |
8 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
40 g |
Jahody zahradní |
200 g |
Mléko plnotučné |
1 l |
Poleva čokoládová |
150 g |
Pudinkový prášek - čokoládový |
40 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mléko vlijeme do vhodné nádoby, rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky. Nakonec do těsta přidáme omytá, neloupaná, na struhadle nastrouhaná jablka aještě jednou promícháme.
- Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.
- Do dvou kastrůlků rozlijeme po 5 dl mléka. Přisypeme po 4 lžicích cukru, 20 g vanilkového cukru. Nakonec do jednoho kastrůlku vsypeme vanilkový prášek, do druhého čokoládový prášek. Za stálého mícháni uvaříme vanilkový a hustý čokoládový pudink. Ještě teplý čokoládový pudink vlijeme do zapékací mísy, necháme zatuhnout.
- Palačinky naplníme střídavě banány a jahodami, naskládáme je ležatě na zatuhlý pudink. Přelijeme vanilkovým pudinkem a vložíme do nahřáté trouby. Zapékáme při teplotě 180 po dobu 20 - 25 minut.
- Zapečené palačinky necháme vychladnout, rozkrájíme na jednotlivé porce, ty pokládáme na talíře. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.