Zapečené pudinkové palačinky

Ingredience


Cukr vanilka 20 g
Jablka 2 ks
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mléko polotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 270 g
Olej slunečnicový 1 dl
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Banány 4 ks
Cukr krupice 8 polévková lžíce
Cukr vanilka 40 g
Jahody zahradní 200 g
Mléko plnotučné 1 l
Poleva čokoládová 150 g
Pudinkový prášek - čokoládový 40 g
Pudinkový prášek - vanilkový 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko vlijeme do vhodné nádoby, rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky. Nakonec do těsta přidáme omytá, neloupaná, na struhadle nastrouhaná jablka aještě jednou promícháme.
  2. Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.
  3. Do dvou kastrůlků rozlijeme po 5 dl mléka. Přisypeme po 4 lžicích cukru, 20 g vanilkového cukru. Nakonec do jednoho kastrůlku vsypeme vanilkový prášek, do druhého čokoládový prášek. Za stálého mícháni uvaříme vanilkový a hustý čokoládový pudink. Ještě teplý čokoládový pudink vlijeme do zapékací mísy, necháme zatuhnout.
  4. Palačinky naplníme střídavě banány a jahodami, naskládáme je ležatě na zatuhlý pudink. Přelijeme vanilkovým pudinkem a vložíme do nahřáté trouby. Zapékáme při teplotě 180 po dobu 20 - 25 minut.
  5. Zapečené palačinky necháme vychladnout, rozkrájíme na jednotlivé porce, ty pokládáme na talíře. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.