Směs obalená kurkumou

Ingredience


Brambory rané 2 ks
Česnek 2 stroužek
Granule dashi 375 ml
Hovězí maso přední 750 g
Hrách 100 g
Kurkuma 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 25 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sojová - Tamari 2 polévková lžíce
Pasta shiro miso 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Víno rýžové japonské - Mirin 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci necháme rozehřát máslo s rostlinným olejem a jednou lžící slunečnicového oleje. Přidáme nakrájenou šalotku a za pozvolného míchání smažíme 10 - 12 minut.
  2. Do pánve vlijeme zbytek oleje. Maso rozkrájíme na kostky o rozměru asi 3 x 3 cm, osolíme, opepříme, smažíme asi 7 minut. Poté vyndáme z pánve stranou.
  3. Do téže pánve vložíme prolisovaný česnek s kurkumou a zamícháme. Poté vrátíme do pánve šalotku s masem a smícháme, aby vše bylo obaleno kurkumou. Ke směsi dolijeme sójovou omáčku, dashi, Mirin a 500 ml vody. Vmícháme pastu miso a vaříme přibližně hodinu. Poté vhodíme na kostky pokrájené brambory a mrkev, povaříme dalších 45 minut, nakonec přisypeme hrách, vaříme už jen 8 minut. Směs rozdělíme do čtyř misek a můžeme podávat.