Směs obalená kurkumou
Ingredience
Brambory rané |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Granule dashi |
375 ml |
Hovězí maso přední |
750 g |
Hrách |
100 g |
Kurkuma |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová - Tamari |
2 polévková lžíce |
Pasta shiro miso |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Víno rýžové japonské - Mirin |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větším hrnci necháme rozehřát máslo s rostlinným olejem a jednou lžící slunečnicového oleje. Přidáme nakrájenou šalotku a za pozvolného míchání smažíme 10 - 12 minut.
- Do pánve vlijeme zbytek oleje. Maso rozkrájíme na kostky o rozměru asi 3 x 3 cm, osolíme, opepříme, smažíme asi 7 minut. Poté vyndáme z pánve stranou.
- Do téže pánve vložíme prolisovaný česnek s kurkumou a zamícháme. Poté vrátíme do pánve šalotku s masem a smícháme, aby vše bylo obaleno kurkumou. Ke směsi dolijeme sójovou omáčku, dashi, Mirin a 500 ml vody. Vmícháme pastu miso a vaříme přibližně hodinu. Poté vhodíme na kostky pokrájené brambory a mrkev, povaříme dalších 45 minut, nakonec přisypeme hrách, vaříme už jen 8 minut. Směs rozdělíme do čtyř misek a můžeme podávat.