Kořenová zelenina s masem

Ingredience


Bambusové výhonky 100 g
Celer bulvový 100 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Granule dashi 500 ml
Hlíva ústřičná 100 g
Krůtí maso 750 g
Lotosový kořen 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Ocet rýžový 1 kávová lžička
Olej sezamový 5 ml
Olej slunečnicový 8 ml
Omáčka sojová - Tamari 80 ml
Taro 150 g
Víno rýžové japonské - Mirin 60 ml
Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu 100 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer očistíme, oškrábeme a omyjeme. Nakrájíme ho na 2 cm široké proužky. Do větší mísy nalijeme vodu s octem, vložíme celer a necháme ho asi 20 minut namočený. Poté scedíme.
  2. Kořen lotosu očistíme, zbavíme slupky a omyjeme. Nakrájíme ho na plátky, které vložíme do vody.
  3. Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a vhodíme kousky krůtího masa. Smažíme asi 7 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a dáme stranou.
  4. Celer a lotos scedíme a vhodíme do pánve asi na 3 minuty. Přihodíme nakrájenou mrkev, taro kořen a restujeme další 2 minuty. Přisypeme bambusové výhonky a nakrájenou hlívu ústřičnou a krátce osmahneme.
  5. Do pánve ke směsi přilijeme sójovou omáčku, dashi, Mirin, cukr a vaříme. Snížíme teplotu, přihodíme maso a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme na 2 minuty fazolové lusky. Servírujeme do misek.