Kořenová zelenina s masem
Ingredience
Bambusové výhonky |
100 g |
Celer bulvový |
100 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Granule dashi |
500 ml |
Hlíva ústřičná |
100 g |
Krůtí maso |
750 g |
Lotosový kořen |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet rýžový |
1 kávová lžička |
Olej sezamový |
5 ml |
Olej slunečnicový |
8 ml |
Omáčka sojová - Tamari |
80 ml |
Taro |
150 g |
Víno rýžové japonské - Mirin |
60 ml |
Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu |
100 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer očistíme, oškrábeme a omyjeme. Nakrájíme ho na 2 cm široké proužky. Do větší mísy nalijeme vodu s octem, vložíme celer a necháme ho asi 20 minut namočený. Poté scedíme.
- Kořen lotosu očistíme, zbavíme slupky a omyjeme. Nakrájíme ho na plátky, které vložíme do vody.
- Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a vhodíme kousky krůtího masa. Smažíme asi 7 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a dáme stranou.
- Celer a lotos scedíme a vhodíme do pánve asi na 3 minuty. Přihodíme nakrájenou mrkev, taro kořen a restujeme další 2 minuty. Přisypeme bambusové výhonky a nakrájenou hlívu ústřičnou a krátce osmahneme.
- Do pánve ke směsi přilijeme sójovou omáčku, dashi, Mirin, cukr a vaříme. Snížíme teplotu, přihodíme maso a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme na 2 minuty fazolové lusky. Servírujeme do misek.