Čevapčiči
Ingredience
Cibule |
225 g |
Hořčice |
150 g |
Hovězí maso zadní |
375 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
3 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
20 g |
Vepřový ořez |
375 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně je umeleme s polovinou dávky cibule a mírně osolíme. Přidáme pepř a mletou papriku, směs dobře promícháme a rozdělíme na 30 dílků.
- Z dílků tvarujeme válečky stejně veliké a v horkém oleji je opečeme dozlatova.
- Při podávání čevepčiči přeléváme zbylým výpekem, obkládáme dávkou jemně nakrájené cibule a hořčicí.