Celerový salát mrkvi a cibulou
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 l |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
250 g |
Ocet kvasný lihový |
12 ml |
Olej olivový |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrůlku přivedeme k varu 2 špetky osolené vody. Celer spolu s mrkvi oloupeme, celer nakrájíme na malé kostky, mrkev na tenká kolečka. Vložíme do vařící vody. Vaříme 5 - 6 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout, potom vše vložíme do misky. Mrkev má být křupavá a ne příliš měkká nebo rozvařená. Oloupanou cibuli a česnek spolu s paprikou nakrájíme na tenké proužky, přidáme do misky, posypeme pepřem, všechny suroviny promícháme.
- Kyselou smetanu, jogurt, olej ocet, sůl, pepř a cukr dobře prošleháme. Zálivkou zalijeme připravený salát, který ještě jednou promícháme. Hotový salát podle porci dáváme na jednotlivé talíře a podáváme.