Celerový salát mrkvi a cibulou

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 2 ks
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 l
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Jogurt bílý 250 g
Ocet kvasný lihový 12 ml
Olej olivový 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku přivedeme k varu 2 špetky osolené vody. Celer spolu s mrkvi oloupeme, celer nakrájíme na malé kostky, mrkev na tenká kolečka. Vložíme do vařící vody. Vaříme 5 - 6 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout, potom vše vložíme do misky. Mrkev má být křupavá a ne příliš měkká nebo rozvařená. Oloupanou cibuli a česnek spolu s paprikou nakrájíme na tenké proužky, přidáme do misky, posypeme pepřem, všechny suroviny promícháme.
  2. Kyselou smetanu, jogurt, olej ocet, sůl, pepř a cukr dobře prošleháme. Zálivkou zalijeme připravený salát, který ještě jednou promícháme. Hotový salát podle porci dáváme na jednotlivé talíře a podáváme.