Celerový salát s jablky a pórkem
Ingredience
Celer řapíkatý |
200 g |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Jablka |
3 ks |
Kedlubna |
50 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Omáčka sójová |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
30 g |
Pórek |
30 g |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cukr, vlijeme ocet. Přidáme oloupaný, na tenké proužky pokrájený celer. Podusíme jen 2 - 3 minuty, aby celer zůstal křupavý, ne zcela měkký, potom ho dáme do misky, necháme vychladnout. Přidáme omytá, neloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka a zamícháme. Vložíme omytou, osušenou, na kolečka nakrájenou bílou část pórku, nakonec do salátu vmícháme oloupanou a jemně nastrouhanou kedlubnu.
- Salát podle dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou. Ještě jednou promícháme, podle porci dělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.