Celerový salát s jablky a pórkem

Ingredience


Celer řapíkatý 200 g
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Jablka 3 ks
Kedlubna 50 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 40 ml
Omáčka sójová 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 30 g
Pórek 30 g
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cukr, vlijeme ocet. Přidáme oloupaný, na tenké proužky pokrájený celer. Podusíme jen 2 - 3 minuty, aby celer zůstal křupavý, ne zcela měkký, potom ho dáme do misky, necháme vychladnout. Přidáme omytá, neloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka a zamícháme. Vložíme omytou, osušenou, na kolečka nakrájenou bílou část pórku, nakonec do salátu vmícháme oloupanou a jemně nastrouhanou kedlubnu.
  2. Salát podle dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou. Ještě jednou promícháme, podle porci dělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.